Nieuws

Laatste nieuws

 

 • 0
  Sengha ontwikkeld een Modulaire Buitenkeuken voor Uw Weber BBQ
  Uw bestaande BBQ wordt ineens een luxe buitenkeuken. Met deze modulaire BBQ wil Sengha iedereen tegemoet komen die een standaard BBQ heeft gekocht maar daar nog veel bij mist. Bijvoorbeeld een BBQ ombouw, afleg mogelijkheden, opbergladen, etc. etc. Sengha heeft het en de mogelijkheden zijn oneindig. Deze eerste versie is...
  Lees meer
 • 0
  Sengha op Facebook
  Sengha is sinds vandaag (31-03-2016) te vinden op Facebook! Bezoek onze Facebookpagina op www.facebook.com/SenghaDesign/. U vindt er: Handige informatie, tips en weetjes over RVS en het onderhoud ervan; Foto's van onze producten en afgeronde projecten; Acties. Like ons en deel Sengha met uw netwerk!  ...
  Lees meer

Rvs schoonmaken (aanbevolen voor u)

Als u kiest voor een investering in duurzame rvs producten wilt u niet dat deze binnen een paar jaar vergaan zijn. Dit snappen wij bij Sengha maar al te goed. In dit artikel geven we u handige tips om ervoor te zorgen dat uw rvs producten tientallen jaren in uitstekende conditie blijven.

Rvs heeft als eigenschap dat het corrosie of roest geen kans geeft om op te treden. Echter is onderhoud hierbij wel belangrijk. Het is gemakkelijk en snel om rvs schoon te maken. Hierdoor blijft uw product niet alleen mooi, maar ook zeer hygiënisch. Met de juiste middelen en kennis is het geen probleem om rvs goed te onderhouden. Zonder dit kan het grote gevolgen hebben voor de uitstraling van uw product. Er schuilt echter een gevaar in de vorm van goedkope soorten rvs. Deze kunnen bij aanraking van schoonmaakmiddelen of zelfs water al gaan roesten. Bij Sengha verwerken we alleen rvs van hoge kwaliteit.

Sengha adviseert om uw producten het eerste jaar 3 tot 4 keer af te nemen met rvs reinigingsmiddel. Na het eerste jaar hoeft u dit nog maar 1 tot 2 keer per jaar te doen. Regenwater gaat vuil tegen en is dus ook goed voor uw product. Hiernaast ziet u advies en tips omtrent een goed en minder goed onderhoud van rvs.

 

 

Rvs schoonmaken zoals het hoort. Wat wel te gebruiken?

 • Een professioneel rvs reinigingsmiddel. Een dergelijk middel is volledig rvs vriendelijk en laat geen vervelende sporen na op uw product. Voor het onderhoud van onze producten gebruiken wij Sengha reinigingsmiddel. Dit product is ook te verkrijgen bij ons.
 • Een licht vochtig microvezeldoekje of nylon spons (Scotch-Brite) voor verwijdering van vingerafdrukken en vlekken.

Rvs schoonmaken zoals het niet hoort. Wat niet te gebruiken?

 • Niet-rvs stalen sponsjes, staalwol en stalen borstels. Hierdoor kunnen er stalen- of koolstofdeeltjes achterblijven op het product. Deze zullen gaan roesten bij contact met water.
 • Schuursponzen zonder krasvrije kant. Rvs is relatief krasgevoelig en met de verkeerde spons zit uw product binnen de kortste keren onder de krassen.
 • Olijf- en babyolie. Deze zorgen wel voor een glanzend eindresultaat, maar maken de producten vet en geven vuil en bacteriën vrij spel. Deze producten komen de hygiëne dus niet ten goede.
 • Wondermiddeltjes. Sommige laten extreme vlekken achter op uw product. U kunt hierbij denken aan chloor, zilverpoets, gootsteenontstoppingsmiddelen, gebitsreinigers.
 • Pas ook op met zoute of zure stoffen. Deze kunnen vlekjes of kuiltjes veroorzaken.